workstation PC

3 tips voor het kopen van een game PC

Als je graag gamet, heb je niet genoeg aan een simpele laptop of een tablet voor het spelen van je games. Je zult dan echt moeten gaan voor een workstation PC. Maar hoe weet je nu welke game PC voor jou het beste is? In dit artikel geven wij je drie handige tips.

Tip 1: Zorg dat je PC krachtig genoeg is

Je wilt natuurlijk een PC de krachtig genoeg is voor het probleemloos spelen van je games. Maar dat betekent nog niet dat je meteen de meest krachtige processor en videokaart. Voor het spelen van games is een goede videokaart trouwens vaak belangrijker dan een krachtige processor.

Om uit te zoeken welke videokaart je nodig hebt en hoe krachtig je processor moet zijn kun je het beste kijken naar de meest intensieve taak die jij met je computer doet. Onderzoek welke game het meest van je workstation PC vraagt en kijk wat je hiervoor nodig hebt.

workstation PC

Tip 2: Denk na over het soort kast

Je videokaart en processor zijn eigenlijk een stuk belangrijker dan het soort kast, maar het is toch goed om hierop te letten. Sommige kasten zijn redelijk standaard, terwijl andere kasten juist veel toeters en bellen hebben. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur kun je kiezen wat voor kast je wilt.

Tip 3: Weet dat je niet voor je max budget hoeft te bestellen

Voordat we een game PC gaan kopen stellen we vaak een budget vast. Vaak kopen we dan iets wat hier net binnen valt en de verkoper raad ons dit vaak ook aan. Maar je kan natuurlijk ook een goedkopere PC kopen, als dit voor jou voldoende is. Je hoeft zeker niet voor je max budget te bestellen.