Je inkoopproces goedkoop en snel optimaliseren

Je denkt er misschien niet zo erg bij na, maar je inkoopproces is toch een van de belangrijkste zaken die je in je onderneming goed op orde moet hebben. Je hebt altijd voorraad nodig, zodat je je klanten zo snel mogelijk kunt helpen. Doe je dit niet, dan zullen je klanten naar de concurrent overstappen die dit wel doet. Maar teveel is ook teveel, omdat je niet wilt dat je een enorme aankoop doet die je niet kan terugverdienen. Je inkoop moet je niet aan het toeval overlaten, en dit hoeft ook niet. Je kan je inkoopproces optimaliseren door het voorraadbeheerprogramma van Optiply te gebruiken. Dit programma zorgt ervoor dat je door een aantal berekeningen veel tijd en geld overhoudt. Tijd en geld zijn kostbaar in je onderneming, dus waarom zal je daar niet op willen verbeteren?

In zes stappen je inkoopproces optimaliseren

Bij Optiply wordt er in zes eenvoudige stappen voor gezorgd dat je inkoopproces geoptimaliseerd wordt en je geld overhoudt. De eerste stap is dat je je webshop moet koppelen aan het programma voor voorraadbeheer. Vervolgens vul je de restricties van je leveranciers in en kies je een inkoopstrategie die bij je bedrijf past. Dit zijn eigenlijk de enige taken die je zelf in dit stappenplan echt moet doen, want de rest wordt voor je gedaan.

De volgende stap is dat Optiply de voorraad en verkopen van de afgelopen periode gaat analyseren, waardoor het een beeld heeft van wat de voorraadstroom in jouw onderneming is. Uit deze analyse volgt een advies van wanneer je hoeveel artikelen moet inkopen, waar het rekening heeft gehouden met hoe de verkopen er in de toekomst uit zullen zien, waardoor je de exact juiste hoeveelheden op voorraad hebt. De laatste stap staat eigen voor niets meer dan tijd en geld besparen, doordat je door af te stappen van handmatig werk veel betere cijfers hebt die veel meer met de realiteit kloppen. Als je efficiƫnter wilt gaan werken met je voorraad, dan kan je het beste je inkoopproces optimaliseren door deze te automatiseren met het voorraadbeheerprogramma van Optiply, en zo veel tijd en geld te besparen.

Je inkoopproces goedkoop en snel optimaliseren
Schuiven naar boven